Monitoring en evaluatie (M&E)


Hoe weet een organisatie dat haar interventies werken en dat ze bijdragen tot maatschappelijke verandering? Door die interventies goed op te volgen en te evalueren. Monitoring gaat over het opvolgen van (de kwaliteit van) de uitvoering en veranderingen in de context; evaluatie gaat over het beoordelen van de resultaten en bijdrage tot verandering. M&E is een essentieel onderdeel van het ontwikkelen, plannen en uitvoeren van programma’s en het leren over wat werkt en niet werkt.

 

  • topic monitoring kinshasa flowers.jpg
  • topic monitoring vrouwencondoom kameroen.jpg
  • topic monitoring ethiopia.jpg

Enkele voorbeelden


Ontwikkeling van een M&E systeem voor de dienst Programma van Plan België

Ontwikkeling van een systeem voor monitoring en evaluatie, procedures, instrumenten en templates.


Studie over de ontwikkeling van een instrument voor de certificering van evaluatiesystemen

Ontwikkeling van een inhoudelijk instrument dat Belgische ontwikkelingsactoren toelaat om hun evaluatiepraktijk te verbeteren en te toetsen aan de analyse van een externe assessor.


Technische ondersteuning voor het Other Talk-programma - beïnvloeding van de publieke houding ten opzichte van migratie in België en Nederland

ACE Europe leverde ondersteuning voor de monitoring en evaluatie van het Other Talk programma (met als doel de publieke perceptie van vluchtelingen en migranten in België en Nederland te beïnvloeden).